home               historie                (ver)bouw               gebruik                kerklaan                uit de oude doos                contact  

 

 

Gebruik van De Witte Heide

 

De begane grond heeft, naast de winkelruimte aan de voorzijde, drie vergader- en doeruimtes. In de keuken treft u een koelkast, afwasmachine en een koffieautomaat. In het herentoilet is een oud fabrieksraam opgenomen. Het damestoilet is tevens rolstoeltoilet. De vergader- en doeruimtes hebben historische namen gekregen.

►Zaal ELVA

Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo heeft deze ruimte als vaste thuisbasis. Het NMP gebruikt de ruimte voor vergaderingen, cursussen en workshops. Het materiaal voor de leskisten voor de scholen, voor excursies in het veld en presentaties bij evenementen staat hier opgeslagen.

Zaal ELVA is een verwijzing naar de puddingfabriek ELVA, de NV Ned. fabr. van voedingsproducten Een Lekker Veluws Artikel, (in de volksmond werd het Ermelose Luitjes Vreten Alles), die van 1921 tot 1936 in bedrijf was in het pand.

►Zaal ATO

Deze ruimte heeft plaats voor maximaal 12 personen. Ideaal voor besturen van kleinere verenigingen waarbij vergaderen bij een bestuurslid thuis geen optie meer is. Er zijn vergaderfaciliteiten zoals een viltstiftbord, een flip-over en een scherm voor presentatie met een beamer. Via een hotspot kunt u inloggen op een wifiverbinding.

De pakjesvervoerdienst ATO had een agentschap in het pand net voor en tijdens de oorlogsjaren. De NV Algemeene Transport Onderneming was een dochteronderneming van de Nederlandse Spoorwegen, actief in het streekvervoer per autobus en voorloper van Van Gend & Loos.

►Zaal Animo

De ruimte is praktisch ingericht, heeft een aanrechtblokje en is daardoor bij uitstek geschikt voor creatieve workshops en doe-activiteiten tot maximaal 15 personen. De zaal toont een kleine expositie over de vroegere winkel in huishoudelijke artikelen ‘De Witte Heide’ (1957-1983). Een oude houtkachel en muurbetimmeringen van hout zorgen voor extra sfeer.

Animo komt van Animo-zegels die geschenkenhuis "De Witte Heide" verstrekte aan haar klanten bij aankopen. Voor een volle spaarkaart werd bij inwisseling een bedrag ontvangen of een NS reischeque.

 

 

Groene insteek

Er is voor gekozen om het pand niet te slopen maar te verbouwen, waarbij de geschiedenis hier en daar zichtbaar is gebleven met enkele fabrieksramen en muren. Bij de verbouw en inrichting is zoveel als mogelijk rekening gehouden met milieuvriendelijke oplossingen. 16 zonnecollectoren zorgen voor alternatieve energie. Op een display in de hal is te zien hoeveel zonne-energie is opgewekt. Er is een pelletkachel voor (bij)verwarming, deze wordt gestookt met geperst houtafval. Het pand is goed geïsoleerd en een WTW-installatie zorgt voor energiezuinige ventilatie.

Het pand is onderhoudsarm. In de vloerbedekking zijn gerecyclede materialen gebruikt. Er is gebruik gemaakt van verf op waterbasis. Schoonmaakmiddelen zijn op ecologische basis en sanitair papier heeft het CO2-neutraal keurmerk.

 

    

 

Neem voor meer informatie over de gebruiksmogelijkheden contact op via: info@dewitteheide.nl